Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

11 speelsters geselecteerd voor nationale selecties

Voor de komende interlandperiode zijn maar liefst elf speelsters geselecteerd voor (Jong) Oranje en België. Ashleigh Weerden en Renate Jansen zitten bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Slovenië. Vanmechelen zal met de Belgian Red Flames de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Litouwen spelen. FC Twente Vrouwen is met zes speelsters hofleverancier van Oranje Onder 23 voor twee oefenduels tegen Denemarken en Italië. Onder 19, met daarbij Naomi Hilhorst en Ella Peddemors, reist naar Portugal af voor oefenduels tegen Engeland en Noorwegen. 

Naomi%20hilhorst oranje

Oranje Leeuwinnen 

Renate Jansen en Ashleigh Weerden maken deel uit van de Oranje Leeuwinnen selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Slovenië. De wedstrijd tegen Turkije vindt plaats op vrijdag 8 november in Izmir, Turkije. Op dinsdag 12 november neemt het Nederlands Elftal het op tegen Slovenië in het GelreDome in Arnhem, de aftrap is om 20.00 uur. Beide duels zijn live te zien op Veronica.

België 

Davinia Vanmechelen maakt deel uit van de 25-koppige selectie van de Red Flames en speelt met het Belgische nationale elftal op 8 november een EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië, gevolgd op 12 november door de EK-kwalificatiewedstrijd in eigen land tegen Litouwen. Op dinsdag 12 november spelen ze in het stadion van Oud-Heverlee(België).

Oranje onder 23

Voor de selectie van Oranje Onder 23 staan er van 4 t/m 9 november 2 oefenduels op het programma. Onder 23 neemt het op 6 november eerst op tegen Denemarken, gevolgd door de wedstrijd tegen Italië op 9 november. Beide wedstrijden worden gespeeld op sportpark Parkzicht in Uden. De aftrap tegen Denemarken is om 19.00 uur, die tegen Italië om 16.00 uur. Bente Jansen, Cheyenne van den Goorbergh, Danique Ypema, Daphne van Domselaar, Fenna Kalma en Lynn Willms zijn allen geselecteerd.  

Oranje onder 19

Voor Ella Peddemors en Naomi Hilhorst en de selectie van Oranje Onder 19 staan er van 3 t/m 10 november 2 oefenduels op het programma in Estadio Vila Real de San Antonio in Portugal. Op 6 november om 17.00 uur is Engeland onder 19 de tegenstander. Op 10 november speelt onder 19 tegen Noorwegen onder 19. 

Vlak voordat de interland periode aanbreekt speelt FC Twente thuis in de Eredivisie Vrouwen tegen PEC Zwolle. Er wordt op zondag 3 november om 14.30 uur afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede.