Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

25 wijkteams trappen af voor nieuw seizoen FC Twente Cup

Maar liefst 25 teams uit de regio nemen dit seizoen deel aan de FC Twente Cup. Maandagavond komen zo'n tweehonderd jongeren bij elkaar in De Grolsch Veste voor de officiƫle aftrap van het grootste wijkentoernooi van Twente. De jongeren (in de leeftijd van 11 tot 16 jaar) gaan zich de komende vijf maanden op allerlei gebieden inzetten voor en in hun woonwijk, waardoor ze zich kunnen kwalificeren voor het voetbaltoernooi aan het eind van dit seizoen. Jongeren uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Glanerbrug, Rijssen, Gronau en Gildehaus nemen deel aan de FC Twente Cup.

 dhs6099
Maandag Kick-off in De Grolsch Veste

Kwalificeren
Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk storten de jongeren zich vanaf nu op de voorbereiding. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden spelen), staat maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Voor het ontvangen van speciale FC Twente beloningen en om zich te kwalificeren voor het voetbaltoernooi in mei 2020 moeten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen. Denk aan een schoonmaakactie in de wijk, een uitje met ouderen organiseren of meehelpen bij sportactiviteiten in de buurt. De activiteiten zijn erop gericht om mensen te verbinden met elkaar; een van de doelstellingen van de vele maatschappelijke partners van dit project. 

Maandag worden ook de nieuwe ambassadeurs van de FC Twente Cup gepresenteerd; twee spelers van de eerste selectie en een speelster van FC Twente Vrouwen zijn bij de Kick-off aanwezig om de jongeren succes te wensen.

11e editie FC Twente Cup
Dit seizoen vindt de 11e editie plaats van de FC Twente Cup, een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk, waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams en gemengde teams. Ook zal dit seizoen een jongerenteam dat bestaat uit statushouders meedoen aan de FC Twente Cup. 

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, gemeente Oldenzaal, WBO Wonen, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

Website FC Twente Cup