Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Blij met komst Verdonk"

Zondag staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In aanloop naar het treffen met RKC Waalwijk blikte trainer Gonzalo Garcia vrijdagmiddag vooruit op de ontmoeting. 

 dhs1090
"Als we er te makkelijk over gaan denken, dan hebben we zondag een probleem.”

Begin deze week werd bekend dat José Matos een zware knieblessure opliep in het duel met FC Groningen en lange tijd uit de roulatie is. “Een grote teleurstelling voor José, maar zeker ook voor ons”, vertelt Garcia. “In de korte periode dat José bij ons speelde had hij zijn plek gevonden. Een heel positieve jongen die hard werkte, hij had iets speciaals.”

Na het wegvallen van Matos werd gisteren bekend dat Calvin Verdonk overkomt van Feyenoord.  “Ik ben blij met zijn komst”, laat Garcia weten. “Morgen sluit hij aan bij de training en dat geeft ons richting de wedstrijd extra opties.”

Zondag wacht RKC in De Grolsch Veste. De club uit Waalwijk opende het seizoen in Venlo (3-1) en verloor afgelopen week van AZ (0-2). “Omdat wij vier punten hebben en zij nog nul zijn we misschien de favoriet, maar zo zie ik dat niet”, geeft Garcia aan. “Een aantal spelers van ons heeft wat fysieke klachten en we moeten de komende dagen afwachten hoe dat zal uitpakken.” Paul Verhaegh zal zondag geen deel uitmaken van de selectie. “We bekijken zijn blessure van week tot week.”

In de wedstrijd tegen AZ maakte RKC een goede indruk. Garcia: “AZ had het zeker niet gemakkelijk tegen RKC, dat lange tijd dominant was en in het begin de beste kansen kreeg. Een goed georganiseerde ploeg, die altijd kansen creëert en gevaarlijk is in de counter. Uiteindelijk strafte AZ het wel af. Als we er te makkelijk over gaan denken, dan hebben we zondag een probleem.”

De afsluitende training richting het duel met RKC staat zaterdagmiddag op het programma.

FC Twente – RKC Waalwijk, aanvang 14.30 uur, wordt zondag geleid door scheidsrechter Martin Perez. 

Wil jij er zondag bij zijn in De Grolsch Veste? 
Kaarten zijn zonder clubcard verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl

Kaartverkoop