Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Cup teams actief van start in hun wijk

Op maandag 25 november jl. zijn 200 jongeren gestart met de FC Twente Cup 2019-2020. De jongeren, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, uit de regio Twente gaan in 25 teams zich op allerlei gebieden inzetten voor en in hun woonwijk, waardoor ze zich kunnen kwalificeren voor het voetbaltoernooi aan het eind van dit seizoen. Jongeren uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Glanerbrug, Rijssen, Gronau en Gildehaus nemen deel aan de FC Twente Cup. In december hebben de teams al vele buurtbijdrages geleverd.

Img 20200115 wa0005 2

Er zijn meerdere inzamelingsacties voor 3FM Serious Request The Lifeline uitgevoerd en teams hebben kerstdiners verzorgd voor ouderen en jongeren in de wijk waar ze woonachtig zijn. Ook is er een grootschalige opschoonactie uitgevoerd in Enschede en hebben jonge meiden kerstkaarten gemaakt en verkocht. Met het opgehaalde geld gaan deze meiden een bingo voor ouderen organiseren.

Naast deze maatschappelijke bijdrages is er ook sportief hard getraind door middel van een bosloop of een training in de sporthal. Een team heeft een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd in Glanerbrug waar meer teams aan meegedaan hebben.