Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Garcia: "Een moeilijke wedstrijd"

FC Twente verloor van AZ (3-0) in een wedstrijd waarin het voor het grootste deel met tien man speelde na een vroege rode kaart voor Joel Drommel. Na afloop sprak Gonzalo Garcia over een lastige wedstrijd, zowel met elf als tien man.

Imgl2016
"We probeerden pressing te spelen"

“Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. We weten dat AZ een geweldig team heeft. We probeerden pressing te spelen, maar dat werkte niet goed. We kwamen niet echt in de wedstrijd. Vervolgens was er de situatie met de rode kaart, die als straf misschien wat zwaar was. We hadden het met elf tegen elf al lastig, laat staan met elf tegen tien. Toch gaven we niet veel weg. AZ had twee schoten, waaronder de 1-0."

"Na rust gaven we opnieuw weinig weg, maar de wedstrijd speelde zich af rondom ons strafschopgebied. We moesten vooral verdedigen. We probeerden wel wat te creëren, maar het was erg lastig voor ons. In ben trots op de wijze waarop de ploeg heeft verdedigd. We bleven als team bij elkaar, maar uiteindelijk leverde het ons niets op.”

Lees ook: Schenk: "Zat niet meer in"