Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gelijkspel tegen Groningen

FC Twente is zaterdagavond de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel. In De Grolsch Veste eindigde de wedstrijd tegen FC Groningen in 0-0. Aan Twentse zijde stond nieuwkomer Giovanni Troupee in de basis en maakte Jesse Bosch zijn Eredivisie-debuut. 

20200118 fct fc%20groningen 16720
"Goed voetbal was het niet, maar dat komt wel weer terug"

Xandro Schenk: “Voor de winterstop was het niet goed van onze kant. Maar we hebben de stijgende lijn weer te pakken. Goed voetbal was het niet, maar dat komt wel weer terug en daar ben ik blij mee.” Schenk denkt dat het trainingskamp FC Twente goed heeft gedaan. “We hebben de koppen daar bij elkaar gestoken, zoals dat zo mooi heet. Het is beter dan voor de winterstop. We hebben een goed trainingskamp gehad met een gelijkspel tegen een Bundesliga-club (Fortuna Düsseldorf, 1-1, red.) en een 1-0 overwinning op Excelsior Moeskroen. We hebben weer meer vertrouwen.”

“Als team gespeeld”

Trainer Gonzalo Garcia was blij met de manier waarop FC Twente zaterdag in de eigen Grolsch Veste voor de dag kwam. “Het was de eerste wedstrijd na de winterstop. Voor ons het moment om te laten zien dat we nog een team zijn. Voor de winterstop was het natuurlijk wat negatief en was er druk op de spelers. Vandaag hebben we laten zien wat we horen te doen: als team spelen. We hebben weinig weggegeven en hebben geprobeerd kansen te creëren. We hadden ook een paar momenten waarop we hadden kunnen scoren, hoewel het geen grote kansen waren. De organisatie stond goed en we werkten als team samen. Daar ben ik blij mee.” 

“Beviel goed”

Bij FC Twente maakte Giovanni Troupée, huurling van FC Utrecht, zijn debuut. “Het beviel goed, ook de sfeer in het stadion. Ik had hier natuurlijk al vaker gespeeld, maar nu heb je het publiek mee en dat beviel goed”, aldus de rechtsback, die zijn spel niet veel heeft hoeven aanpassen. “Hier verwacht de trainer ook dat ik aanvallend eroverheen kom en kansen creëer, en verdedigend mijn kant dichthoudt.” In de tweede helft was Troupée ongelukkig betrokken bij het veroorzaken van een penalty voor FC Groningen. “Bijen en ik kwamen in duel met Sierhuis. Die ging slim liggen. In mijn ogen was er weinig aan de hand. Het was een duel waarin we allebei de schouder erin zetten.”

FC Twente – FC Groningen 0-0

Bijzonderheden: 59’ Ajdin Hrustic (FC Groningen) mist strafschop

Scheidsrechter: Dennis Higler
Gele kaart: Aitor, Troupée, Selahi (FC Twente), Zeefuik, Hrustic (FC Groningen)
Toeschouwers: 26.500

Opstelling FC Twente: Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Schenk, Busquets, Selahi, Bosch, Zekhnini (74’ Vuckic), Espinosa (88’ Nakamura), Aitor.

Opstelling FC Groningen: Padt, Van Hintum, Te Wierik, Matusiwa, Sierhuis (69’ Postema), Lundqvist, Asoro (90+1’ Schreck), Warmerdam, Hrustic (83’ El Messaoudi), Van Kaam, Zeefuik. 

Foto’s Bas Everhard & Gerrit Snippert