Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Initiatief nemen en voetballend de oplossing zoeken”

Vrijdag, om 19.30 uur, speelt FC Twente Vrouwen het uitduel tegen SBV Excelsior Barendrecht. De ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot zal op jacht gaan naar de eerste drie punten sinds de overwinning op sc Heerenveen op 10 oktober. Ella Peddemors blikt vooruit op het treffen in Barendrecht. 

Ave 4955

De zeventienjarige middenvelder behoort sinds dit seizoen tot de eerste selectie. Vorig seizoen kwam ze nog uit voor de beloften. “Het verschil is groot. Vooral het verschil in leeftijd, maar ook dat in tempo. Toch vond ik het niet lastig om me aan te passen.”

Champions League debuut

Op woensdag 30 oktober maakte de geboren Tukker haar basisdebuut in de UEFA Women’s Champions League, thuis tegen VfL Wolfsburg. Het talent was met een leeftijd van 17 jaar veruit de jongste speelster op het veld. Peddemors startte tegen Wolfsburg door afwezigheid van Maud Roetgering op de positie van rechtsback. Ondanks dat ze liever op het middenveld speelt was ze erg blij met haar debuut op het hoogste niveau.

Inmiddels speelt Ella Peddemors ook voor Oranje onder 19, waar ze voorheen haar minuten maakte bij onder 17. Internationale wedstrijden zijn dus niet nieuw voor de oud speelster van CVV Sparta. “Tijdens iedere activiteit van het nationale elftal leer je wel iets. Je bent dan weer een ervaring rijker die je mee kan nemen.”  

Excelsior Barendrecht

Op Sportpark de Bongerd in Barendrecht zal FC Twente Vrouwen de draad weer op willen pakken. Sinds de uitoverwinning bij sc Heerenveen op 10 oktober werd er in alle competities geen wedstrijd meer gewonnen. Toch ziet Peddemors het niet als een reeks. “De resultaten de laatste tijd zijn niet goed. Maar we zullen door moeten gaan en het per wedstrijd moeten bekijken.” 

Net als tegen VfL Wolfsburg begon ze ook tegen PEC Zwolle in de basis. “Ik probeer die lijn door te trekken. Het is mooi dat ik nu minuten krijg. Dat ga ik proberen vast te houden”, zegt Peddemors. De speelster verwacht dat FC Twente het spel zal moeten gaan maken in Barendrecht. “Het wordt een wedstrijd waarin wij het initiatief moeten gaan nemen. We zullen van onze eigen krachten uit moeten gaan, en voetballend de oplossing moeten proberen te zoeken.”