Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Kidsclub presenteert nieuw initiatief: Hart van Twente

Beste supporters, 

Terwijl het Europese kampioenschap nog in volle gang is, stapt de selectie van Ron Jans morgenvroeg alweer het veld op voor de eerste groepstraining. Zaterdag 3 juli zijn we voor de eerste oefenwedstrijd te gast bij Sparta Enschede, dat haar 100-jarig jubileum viert. De aanvang van het duel is 18.00 uur, wanneer het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK haalt is de aftrap om 15.15 uur. 

De%20grolsch%20veste 01

Wout Brama
Later deze ochtend tekent onze aanvoerder Wout Brama in De Grolsch Veste zijn nieuwe contract bij FC Twente. We zijn er natuurlijk bijzonder blij mee dat deze geweldige clubman en voetballer ook komend seizoen in het rode shirt speelt.

Voorbereiding
Tijdens de twee oefenwedstrijden in de regio willen we graag met publiek spelen. Het toelaten van supporters is echter een beslissing van de lokale autoriteiten in samenspraak met de organisatie die in handen is van de organiserende thuisclub. De oefenwedstrijd tegen Sparta Enschede kan bezocht worden op basis van testenvoortoegang.nl. Voor de wedstrijd tegen HSC ’21 op dinsdag 6 juli is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze gaan naar de leden van de club uit Haaksbergen. Op 10 juli spelen we in Leeuwarden tegen SC Cambuur. Zodra bekend is of er bij deze wedstrijd publiek welkom is, zullen we daarover berichten.
Een bezoek brengen aan de trainingen is nog niet mogelijk, zodra dit verandert laten we het weten. De spelers en de stafleden moeten ook de komende periode voor een wedstrijd een PCR-test doen. Ondanks dat coronamaatregelen in ons land steeds minder worden, blijft de situatie voor de voetbaltak voorlopig ongewijzigd.  

Hart van Twente
Vanmiddag presenteert de Kidsclub van FC Twente samen met enkele goede doelen en Twentse bedrijven een nieuw initiatief: Hart van Twente. Dit maatschappelijke initiatief is er speciaal voor kinderen en jongeren uit de regio die in een kwetsbare of moeilijke situatie zitten. Komend seizoen worden in samenwerking met diverse organisaties en goede doelen uit de regio, waaronder het Roessingh, MST, ZGT, Spieren voor Spieren, Stichting Hartekind en Twente tegen Kanker, bij iedere thuiswedstrijd jongeren uitgenodigd. Hart van Twente wil hen een onvergetelijke dag in De Grolsch Veste bezorgen. Bovendien wordt gedurende het seizoen een Hart van Twente Dag gehouden, gericht op deze kinderen en jongeren. Een prachtige samenwerking tussen verschillende organisaties en bedrijven uit Twente. Mooi dat er nu naast de Veste-wensbox, die we al jaren beschikbaar stellen voor ouderen en patiënten uit de regio, een ruimte komt speciaal voor kinderen. 

Vrijdag 2 juli - Online Supportersavond
Volgende week vrijdag kijken we in een online tv-uitzending samen vooruit op het nieuwe seizoen. Dit keer niet vanuit de studio, maar live vanuit De Grolsch Veste. Tijdens de Online Supportersavond schuiven Jan Streuer, Ron Jans, Martijn Hoogstoevenbeld, Jan-Willem Brüggenwirth en ondergetekende aan. De uitzending is een samenwerking met Say Yeah Producties uit Enschede en wordt gepresenteerd door Bert Eeftink. De live-uitzending is te zien op het YouTube-kanaal van FC Twente en begint om 20.00 uur.  

Univé
Gisteren is Univé als nieuwe partner van FC Twente verwelkomd. Univé is al enkele jaren aan de club verbonden, maar gaat de samenwerking intensiveren. Univé is voor de komende drie seizoenen stersponsor van FC Twente, zij zullen ook nauw betrokken worden bij FC Twente Vrouwen en de Kidsclub. We kijken uit naar een mooi partnerschap met deze verzekeraar. 

FC Twente Vrouwen
Maud Roetgering gaat vanaf komend seizoen deel uitmaken van de trainersstaf van Beloften FC Twente Vrouwen. De oud-speelster gaat de trainerscursus volgen en zal een rol als assistent-trainer gaan vervullen bij het beloftenteam. Maud combineert deze werkzaamheden met haar functie van accountmanager bij de businessgeleding van FC Twente Vrouwen. 

Beste mensen, blijft gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur