Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Middag met veel emoties"

Na het gelijke spel tegen RKC Waalwijk (3-3) blikte trainer Gonzalo Garcia terug op de middag in De Grolsch Veste.

20190818 fct rkc%20waalwijk 18771

“Het was een vreemde wedstrijd", liet Garcia weten. "De eerste 30 minuten speelden we niet best en kregen we ook die goal tegen. We waren niet goed gepositioneerd en vaak net een stapje te laat. De tweede helft hadden we controle over de wedstrijd. We creëerden genoeg kansen en kwamen goed op de 1-1. Na de 1-2 pakten we het weer goed op en zetten we het spel voort. We zetten goed druk en speelden het voetbal dat we willen spelen, er was spirit in de ploeg. Bij de tegengoals hadden we met meer agressie moeten spelen om die doelpunten te voorkomen. We bleven voetballen en scoren de 3-2."

Dit zorgde voor een mooie ontlading in De Grolsch Veste, maar RKC maakte direct daarna de 3-3. Garcia. "Uiteindelijk kun je de wedstrijd ook nog verliezen, zij schieten de bal op de paal. Dit gebeurt en we moeten hiervan leren. Het was een wedstrijd met veel emoties. Ik ben trots op mijn team. Ze speelden met de wil om te winnen, met veel wilskracht.”