Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Noa Lang heeft de creativiteit die we nodig hebben”

Zondagmiddag treedt FC Twente in Eindhoven aan tegen PSV. Noa Lang maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie. “Hij is een speciale speler, dat heeft hij bij Ajax laten zien.” Vrijdagmiddag blikte trainer Gonzalo Garcia vooruit op het duel.

20191025 fct fc%20emmen 11939
"Wij moeten een team zijn en gedisciplineerd spelen"

Aan de vooravond van het treffen van zondag liep PSV donderdagavond tegen een bekeruitschakeling aan, de ploeg verloor bij NAC Breda (2-0). “Als je een ploeg treft die vol vertrouwen is, is het in ieder geval geen goed moment”, weet Gonzalo Garcia. "Het blijft een momentopname, je weet niet hoe zou reageren op deze nederlaag. Wij moeten een team zijn en gedisciplineerd spelen. Kansen krijgen we sowieso in een wedstrijd.” 

In aanloop naar zondag heeft een aantal spelers wat fysieke problemen. “Sommige jongens hebben deze week een training moeten laten schieten, maar ik verwacht dat ze zondag wel kunnen spelen”, geeft Garcia aan. “Verder hebben we een goede week gehad, met goede trainingen en de juiste houding en inzet. Morgenmiddag trainen we nog en dan weten we of iedereen erbij is.”

Deze week verwelkomde Garcia nieuwkomer Noa Lang op het veld. De aanvaller kan zondag zijn debuut maken. “Noa heeft door een blessure twee weken niet kunnen spelen, maar hij is er normaal gesproken bij. Noa is een speciale speler, dat heeft hij bij Ajax wel laten zien. Hij heeft de creativiteit die we nodig hebben. Een kwaliteitsspeler, dat zag je vanaf de eerste dag dat hij met ons meetrainde." 

Zaterdagmiddag werkt de selectie op het Trainingscentrum de afsluitende training af richting duel met PSV.

PSV – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder

Video-interview met Gonzalo Garcia en Julio Pleguezuelo