Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Scoren in de wijk genomineerd voor Maatschappelijk Project Eredivisie

FC Twente, ADO Den Haag en FC Utrecht zijn dit jaar genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. Met dit project worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken over de winnaar via www.vriendenloterij.nl/winnaar. Tot 26 januari kan iedereen meestemmen. De winnaar wordt 28 januari bekend gemaakt. 

Scoren%20in%20de%20wijk

‘Supporter van Elkaar’

De stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ is genomineerd met het project ‘Supporter van Elkaar’. Teamleden van FC Twente zetten zich in om kwetsbare Enschedese gezinnen te helpen die met meerdere problemen kampen, bijvoorbeeld rondom schulden en gezondheid. Via een intensief traject van samen sporten, groepsgesprekken en workshops worden de gezinsleden in staat gesteld hun situatie te verbeteren.

Bas Schreurs (Algemeen projectleider stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’): “De kracht van een voetbalclub is niet te onderschatten, zo blijkt. We pakken het nogal eigenzinnig aan: weinig bureaucratie, maar goed nagaan wat mensen daadwerkelijk nodig hebben en dan aan de slag gaan. De aanpak werkt wonderbaarlijk goed. De succesverhalen zijn inspirerend: het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op.”


Een deskundige, onafhankelijke jury heeft deze drie Eredivisieclubs genomineerd. De jury bestaat uit Carole Thate (World of Johan Cruyff), Jaap de Groot (journalist) en Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij). Het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken over de winnaar via www.vriendenloterij.nl/winnaar. Tot 26 januari kan iedereen meestemmen, onder de reacties worden 2 seizoenskaarten voor een Eredivisieclub naar keuze verloot.