Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​Scoren in de wijk - VAK OUD

Scoren in de wijk zoekt 65-plussers die een kleine rol ambiëren in theatervoorstelling VAK OUD. De rollen voor de hoofdcast zijn inmiddels verdeeld, maar we zijn nog op zoek naar 65-plussers die een act kunnen verzorgen voor het tweede – en feestelijke – deel van de voorstelling.  We zoeken korte acts in diverse stijlen. Van muziek, zang, dans, poëzie tot allerlei variété-acts.

Wme vlag vak oud 3840x1529px blauwelucht

Ervaren of onervaren, dat maakt niet uit, als het maar met passie gebracht wordt. Je kan meedoen in solo, duo of groepsvorm. Daarnaast kunnen we ook tijdelijke groepen formeren voor de show. Zoals bijvoorbeeld een koor, een dansgroep of een band.

Als je hiervoor in aanmerking wil komen en/of familieleden, vrienden of kennissen kent die hiervoor interesse hebben, geef je op en kom naar het open podium om ideeën uit te wisselen.

Het open podium vindt plaats op donderdag 11 juli tussen 13.00 – 18.00 uur in het Wilminktheater. De act mag maximaal 3 minuten duren. Opgeven kan via redactie@wilminktheater.nl Na je aanmelding zal je een bevestiging ontvangen en hoor je op welke tijd je bent ingedeeld.

Podium voor ouderen

Het communityproject Vak Oud is een energiek theaterstuk voor en door de zilveren generatie. Doel is om ouderen hun talenten te laten ontplooien en ze een podium te geven. Dat gebeurt onder begeleiding van professionele theatermakers, onder leiding van schrijver en regisseur Laurens ten Den.

De voorstelling

Oud worden in voor- en tegenspoed: daar draait het om bij het nieuwe theaterspektakel Vak Oud dat Stichting FC Twente, scoren in de wijk in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede organiseert. De voorstelling wordt gemaakt voor en door ouderen, maar is zeker geschikt voor alle generaties. Centraal staat een groepje oudere voetbalsupporters met hun eigen home, pal naast het trainingsveld. Máár, neutrale toeschouwer, vreest niet, de voorstelling gaat niet over voetbal. En ook niet alleen over mannen! Het gaat over de kracht van de ‘zilveren generatie’. Laurens ten Den, die de voorstelling schrijft en regisseert, zegt: “Het is een ode aan het soepel oud worden”.

Speeldata

De voorstelling vindt plaats op 20 en 21 september 2019 om 20.00 uur, en op 22 september om 15.00 uur in het Muziekcentrum van het Wilminktheater. Kaarten kosten €19,50 en zijn verkrijgbaar via wilminktheater.nl of via de kassa 053 – 485 85 00. En ja, we weten dat FC Twente – Heracles Almelo is ingepland op vrijdag 20 september 20.00 uur. Gelukkig zijn er dus ook nog 2 andere data waarop je de voorstelling kan bezoeken!