Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Speelsters winnen interlands

Deze interlandperiode zijn maar liefst elf FC Twente speelsters actief met de Nederlandse selecties en de Belgische ploeg. De Oranje Leeuwinnen speelden een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Vanmechelen trof Kroatië tijdens het EK-kwalificatieduel met Belgian Red Flames. Oranje Onder 23 speelde een oefenduel tegen Denemarken. En Onder 19 reisde af naar Portugal voor o.a. een oefenwedstrijd tegen Engeland.

Renate%20jansen%20%285%29

Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdag ook hun vijfde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In Izmir was de ploeg met 0-8 te sterk voor Turkije. FC Twente-speelster Renate Jansen verving in de 78e minuut Daniëlle van de Donk. Weerden van FC Twente Vrouwen kwam tegen Turkije niet in actie. 

Door de vijfde overwinning staan de Oranjevrouwen na vijf duels bovenaan in kwalificatiepoule A. Hiermee zetten de Nederlandse Vrouwen een goede stap richting het UEFA EK Vrouwen 2021 in Engeland. Op dinsdag 12 november staat het volgende kwalificatieduel op het programma. Slovenië is dan de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het GelreDome in Arnhem en begint om 20.00 uur. Het zal live worden uitgezonden op Veronica.

België

Vanmechelen heeft met België de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië gewonnen. Het duel eindige in 1-4. De Belgian Red Flames leiden door deze overwinning momenteel in groep H. De speelster van FC Twente verving Dhont in de 78' bij de Belgische voetbalvrouwen.

Oranje onder 23

Oranje Vrouwen onder 23 jaar kwam woensdag 6 november in actie tegen Denemarken. In dit oefenduel was de ploeg met 4-1 te sterk voor de Scandinavische ploeg. FC Twente Vrouwen was met zes speelsters hofleverancier van de Jong Oranje selectie. Bente Jansen, van den Goorbergh, Kalma en Willms startten allen in de basis. Kalma wist twee keer te scoren. Ypema en van Domselaar kwamen niet in actie. Zaterdag treft Vrouwen onder 23 Italië. Het duel begint om 16.00 uur in Uden.

Oranje onder 19

Ook Peddemors en Hilhorst hebben met Vrouwen onder 19 van een overwinning kunnen genieten. In het Portugese Monte Gordo won de ploeg het oefenduel tegen Engeland maar liefst met 7-0. Beide FC Twente-speelsters kwamen in actie. Zondag wacht Onder 19 een nieuwe uitdaging. Dan is Noorwegen de tegenstander. De aftrap in Monte Gordo is om 14.00 uur Nederlandse tijd.