Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Steuntje in de rug voor kwetsbare gezinnen

Dit seizoen wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij. Deze week staat een project van FC Twente, scoren in de wijk centraal: Supporter van Elkaar. Hieraan nam de familie Doup uit Enschede deel. Het gezin kampte de nodige problemen. Het verliezen van banen van de ouders leidde tot angststoornissen, een minder gezonde levensstijl en financiĆ«le problemen. Ze durfden niet goed om hulp te vragen, uit schaamte voor de situatie. Dit veranderde toen de wijkcoach het gezin wees op Supporter van Elkaar.

Clipboard01
"Dat FC Twente ons leven zou redden, dat had ik nooit verwacht"

Alle gezinnen die meedoen aan dit maatschappelijk project gaan een specifieke uitdaging aan op het gebied van gezondheid en/of participatie. Dat kan van alles zijn zoals een baan vinden, stoppen met roken of meedoen aan een hardloopwedstrijd. Het feit dat ieder gezin een uitdaging heeft, zorgt voor minder schaamte en veel positieve support. Vervolgens vinden diverse workshops plaats en wordt de verbinding gezocht met verschillende partijen uit de regio Enschede die helpen bij ieders uitdaging.

Voor familie Doup pakte deelname aan het project fantastisch uit. Monique Doup: "Door middel van deze regionale contacten heeft Bart weer een baan gevonden en ben ikzelf 40 kilo afgevallen en met veel plezier gestart met vrijwilligerswerk bij Supporter van Elkaar. Hiermee hoop ik op mijn beurt andere gezinnen te kunnen inspireren. We doen als gezin weer leuke dingen en kunnen echt genieten. Dat FC Twente ons leven zou redden, dat had ik nooit verwacht."

Supporter van elkaar

Supporter van Elkaar richt zich op gezinnen met multiproblematiek. Het doel is om binnen deze gezinnen een gezonde leefstijl te bevorderen en de participatie deelname aan de maatschappij te vergroten. De gezinsleden worden op een positieve manier gemotiveerd en krijgen zo meer zelfvertrouwen, waarbij sport de rode draad vormt. Supporter van Elkaar laat zien wat de effecten zijn wanneer de negatieve spiraal doorbroken wordt. De overwinningen en tegenslagen van deze Enschedese gezinnen zijn te volgen via 1Twente, de website van TCTubantia en het YouTube-kanaal van FC Twente.

De kracht van voetbal

Deze video over Supporter van Elkaar maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij. 

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.