Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Talent Tuesday: Spannende ontknoping voor Onder 19

Er komt een spannende periode aan voor FC Twente onder 19. In de Eredivisie voor de Jeugd Onder 19 gaat het team van trainer Job ten Thije namelijk strijden om een plek bij de beste acht. Deze teams blijven in de tweede competitiehelft actief in de Eredivisie. De nummers negen tot en met veertien spelen hun wedstrijden de tweede competitiehelft in de eerste divisie.

Onder19

Afgelopen weekend deed het elftal van ten Thije goeie zaken door met 3-1 te winnen van Sparta Rotterdam. “In een gelijk opgaande eerste helft kwamen we op een 1-0 voorsprong. Na rust kwamen we op 3-0 en moesten we eigenlijk nog verder uitlopen. Vervolgens viel de 3-1 en oogden we wat paniekerig. Desondanks trokken we de wedstrijd over de streep en pakten we de verdiende drie punten”, aldus ten Thije.

"Hebben stappen gezet" 

Die punten waren hard nodig. In de vier wedstrijden ervoor behaalde de ploeg slechts één punt. Toch is de trainer te spreken over de ontwikkeling die de spelers doormaken. In een eerdere editie van Talent Tuesday gaf ten Thije nog aan dat met name in de organisatie ontwikkelingspunten lagen en inmiddels zijn die stappen ook gezet. “In de wedstrijden tegen PSV en Borussia Dortmund was dit goed te zien. Beide hadden moeite om ons kapot te spelen en doordat we goed staan kunnen we makkelijk omschakelen met onze snelheid voorin.”   

De Onder 19-selectie staat momenteel op een gedeelde achtste plaats en zal er de komende wedstrijden ook voor moeten zorgen dat de organisatie goed staat. De selectie neemt het namelijk op tegen de nummers zes (sc Heerenveen) en zeven (ADO Den Haag). Dat die wedstrijden erg belangrijk zijn, beseft de oefenmeester maar al te goed. “Ons doel is ontwikkeling en daarvoor is het van belang dat de jongens op het hoogste niveau mogelijk spelen. Je speelt dan wekelijks tegen toptegenstanders en dat is toch een verschil met spelen om promotie in de eerste divisie.”

"Focus op eigen spel"

Om op het hoogste niveau te blijven fungeren, zal de Onder 19 de komende wedstrijden punten moeten pakken. Ten Thije heeft daar vertrouwen in. “De focus ligt op ons eigen spel. Als wij spelen zoals we kunnen spelen, kunnen we van elke tegenstander winnen. Daarnaast is het belangrijk dat we van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Niet gaan rekenen hoeveel punten we moeten pakken om bij de eerste acht te eindigen, maar de focus leggen op de komende tegenstander, in dit geval Heerenveen.”

FC Twente onder 19 neemt het dinsdagavond op tegen sc Heerenveen. De wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld op Sportpark Skoatterwâld. Zaterdag speelt de ploeg tegen ADO Den Haag om 14.30 uur op Sportcomplex De Aftrap.