Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Voortbouwen op onze sterke punten”

Zondag, om 14.30 uur, speelt FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Enschedese ploeg zal op Sportcampsus Diekman op jacht gaan naar de drie punten om aansluiting te houden met koploper PSV. Bente Jansen blikt vooruit op het treffen in Enschede. 

Rj19091130417op

Jansen is bezig aan haar vierde seizoen in de eerste selectie, maar speelde daarvoor al jaren in de jeugdopleiding van FC Twente. Ook maakt ze inmiddels geregeld deel uit van de Oranje o.23 selectie. Ze is nog niet bezig met het grote Oranje. "Ik focus me nu op FC Twente en op het Nederlands Elftal voor speelsters onder 23 jaar. Ik doe mijn best om mij daar van mijn beste kant te laten zien.” 

Herpakken

Het is alweer even geleden dat FC Twente Vrouwen een wedstrijd in de Eredivisie speelde. Op 11 oktober werd de uitwedstrijd bij sc Heerenveen met 1-3 gewonnen. Sindsdien speelden de Twentse vrouwen alleen wedstrijden in de UEFA Women’s Champions League en de Eredivisie Cup, waarvan er geen enkele met winst werd afgesloten. Toch maakt Bente Jansen zich geen zorgen. “De Champions League is een ander verhaal. We wisten van tevoren dat we het moeilijk zouden krijgen tegen VfL Wolfsburg. Maar het is wel super zonde dat we in de Eredivisie Cup niet hebben weten te winnen. Dat mag niet gebeuren, en al helemaal niet met zulke cijfers (PSV - FC Twente, 5-1). We zullen ons zondag moeten herpakken. Thuis tegen VfL Wolfsburg hebben we een goede pot gespeeld. We moeten de goede punten daaruit meenemen en daarop verder bouwen.”

We zullen vooral van onze eigen kracht uit moeten gaan. 

FC Twente Vrouwen zal van PEC Zwolle moeten winnen om aansluiting te houden bij koploper PSV. “Voor mij persoonlijk brengt dat geen extra druk met zich mee”, zegt Jansen. “Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en onze eigen wedstrijd moeten gaan spelen. Dan vinden we die aansluiting vanzelf.” 

Bente Jansen is goed op de hoogte van PEC Zwolle, de tegenstander van zondag. Maar net als met PSV is ze hier niet veel mee bezig. “Ik weet dat ze dit seizoen een jong team hebben. Er zijn wat belangrijke speelsters vertrokken, dus ik ben vooral benieuwd. Maar onze kansen liggen in ons eigen spel. We maken eigenlijk iedere wedstrijd, behalve die tegen Wolfsburg, doelpunten. Als we de boel achterin dichthouden, komen de punten wel. We zullen vooral van onze eigen kracht uit moeten gaan.”
 

Ook een wedstrijd van FC Twente Vrouwen bijwonen?

Klik hier voor meer informatie.