Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"We waren veel te gehaast"

Trainer Ron Jans sprak vrijdagavond van een verdiende overwinning voor RKC Waalwijk (0-2). De oefenmeester zag dat zijn ploeg niet in de wedstrijd zat.

20201127 fc%20twente rkc%20waalwijk 11224
"Je zag bij ons de onmacht en frustratie toenemen"

“Dit is een verdiende overwinning voor RKC”, aldus Ron Jans. “Zeker na hun eerste doelpunt zag je bij ons de onmacht en frustratie toenemen. We waren veel te gehaast, vanaf de eerste seconde. Het was in het begin van de wedstrijd allemaal net niet. Veel te snel en veel balverlies. Dan kom je achter en ga je nog geforceerder voetballen. Dat is de hele wedstrijd zo gebleven. Wij moesten veel te veel moeite doen om de bal te veroveren, wat we normaal heel goed kunnen. Wij hadden veel problemen om de duels en de tweede ballen te winnen. Daarnaast vond ik dat wij moeilijk onder hun druk uit konden voetballen. We kunnen dat wel, maar vanavond lukte het niet.”

Aanvoerder Wout Brama was vanzelfsprekend ook ontevreden over de nederlaag tegen RKC Waalwijk. “In de eerste helft waren we slordig aan de bal voorin. Dat zorgde telkens voor een counter van de tegenpartij. Zij waren veel balvaste ook. In de tweede helft hebben we nog kansen gecreëerd, maar in de eerste helft was het veel en veel te weinig. Vandaag was een dag dat het op alle vlakken tegen zat. Je wilt en probeert van alles, op welke manier dan ook. Maar het zat er niet in. RKC heeft heel goed gespeeld en verdiend gewonnen. We moeten volgende week echt beter spelen en dan vooral aan de bal.”

Foto's: Bas Everhard & Gerrit Snippert