Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Wedstrijden altijd in gaan om te winnen”

Vrijdag, om 19.30 uur, speelt FC Twente Vrouwen de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Na de overwinning op SBV Excelsior Barendrecht zal de ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot de lijn door willen trekken om in het spoor van koploper PSV te blijven. Licia Darnoud blikt vooruit op het treffen in Enschede.

Licia%20darnoud

Met een leeftijd van negentien jaar is de in Apeldoorn geboren Darnoud een van de vele talenten binnen de selectie van FC Twente Vrouwen. Ze speelt sinds 2011 voor FC Twente, waar ze binnen de jeugdacademie voor Onder 14 begon. Inmiddels maakt de verdediger al drie jaar deel uit van de eerste selectie.

Opluchting
Een overwinning liet even op zich wachten, maar vorige week mochten de vrouwen van FC Twente weer feest vieren. Na ruim een maand in verschillende competities geen wedstrijd te hebben gewonnen werd SBV Excelsior in Barendrecht met 2-4 verslagen. “Dat was een opluchting. Je gaat wedstrijden altijd in om te winnen, dus is het heel erg fijn wanneer dat dan weer een keer gebeurt. Dat geeft ook weer vertrouwen voor de volgende wedstrijd”, zegt Licia Darnoud.

Als klap op de vuurpijl liet koploper PSV zondag punten liggen bij sc Heerenveen, door met 1-1 gelijk te spelen. Als nummer drie op de ranglijst ziet FC Twente Vrouwen een gat van zes punten met PSV. Opeens lijkt alles dan weer mogelijk. Volgens Darnoud is de selectie daar nooit echt mee bezig geweest. “We hebben altijd het gevoel gehad dat het nog mogelijk is. Maar ik moet wel zeggen dat er nu meer kansen zijn.” Vooral de ‘play offs’, die aan het einde van het seizoen zullen plaatsvinden, bieden kansen. Maar ook hier wil de verdediger zich nog niet druk om maken. “We zijn helemaal nog niet met die play offs bezig. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

ADO Den Haag
Op Sportcampus Diekman is ADO Den Haag de volgende tegenstander. De Hagenezen zullen zich na een 1-2 verlies tegen PEC Zwolle willen revancheren. De belangen zijn gezien de ranglijst erg groot, zo ook voor de tegenstanders uit Den Haag. Met een achterstand van vijf punten zal de nummer vijf in de Eredivisie Vrouwen graag op FC Twente willen inlopen, en de achterstand willen verkleinen tot twee punten. Licia Darnoud beseft zich dan ook dat het een lastige wedstrijd zal worden. “Wedstrijden tegen ADO Den Haag zijn nooit makkelijk geweest. Maar we zullen met onszelf bezig moeten zijn, moeten gaan voetballen en de betere ploeg willen zijn.”

Vrijdagavond 22 november om 19.30 uur speelt FC Twente Vrouwen tegen ADO Den Haag op Sportcampus Diekman in Enschede.