Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Jubileum Revue

Lees hier over het FC Twente Jubileum Revue

In december 2015 werd in Expo Twente acht keer de ‘FC Twente Jubileum Crisis Revue’ opgevoerd. ”Een verbroederend feest vol passie en plakband.” De Twentse theatermakers Thijs Kemperink, André Manuel, Laurens Ten Den en Helligen Hendrik namen het initiatief om een Revue te maken in het kader van het 50-jarige jubileum van FC Twente.  In elke voorstelling maken oud-spelers, medewerkers en vrijwilligers van FC Twente hun opwachting. Bij de premiere was de voltallige selectie van FC Twente aanwezig. 

Jubileum revue 01a

“Vijftig jaren roemruchte geschiedenis in een interactieve theatershow, dat uitmondt in een jubileumfeest vol ambiance en solidariteit. Wat wo’j nog meer?”, vertelde Laurens ten Den. “Als er vijftig jaar geleden geen fusie was geweest tussen de Enschedes Boys en Sportclub Enschede was FC Twente er niet. FC Twente is een club met een spetterend verleden en veelbelovende toekomst, een club met fans die willen ‘viern, vergetn en verdan goan!”

Een onnavolgbaar overzicht van 50 jaar clubhistorie. Hilarisch en roerend. Met hoogte en andere punten, fictie en feitjes, weetjes en had-ik-niet-hoeven-te-weetjes. 


Ter gelegenheid van de Jubileum Revue maakten André Manuel, Thijs Kemperink en Laurens ten Den een lied. Zij doken met oud-spelers Kick van der Vall, Jeroen Heubach en Sander Boschker de studio in om  ’Wiej Bunt De Club’ op te nemen.